Randers for fuld musik

Bygarder fra hele landet til DM i Randers

Garderne ser frem til festlige dage i Randers

Flere tusinde unge fra hele landet vil fra på torsdag og tre dage frem give den alt hvad den kan trække på piber og trommer - og mange andre musikinstrumenter - når sammenslutningen af Danske Bygarder holder DM i Randers.

Der bliver marcheret og spillet musik mange steder i byen og selve åbningen foregår torsdag aften på Østervold i Randers.

Garderne skal dagene igennem kæmpe om titlen - Danmarks bedste bygarde. Her skal de blandt andet spille en række koncerter, lave shows og igennem en marchrute, hvor dommerne vil bedømme og belønne garderne.

Årets tema er "frivilligheden". Bygardernes aktiviteter er nemlig et resultat af mange tusinde timers frivilligt arbejde hvert år.

- Det er en sund fritidsinteresse, som de mange børn og unge er med i, siger landsformand Henrik Thiesen i en pressemeddelelse.

- Der er så meget basal udvikling af livskompetencer, som de kan tage med resten af livet, De mange børn og unge lærer igennem foreningslivet også de demokratiske værdier og mange udviser et stort medborgerligt ansvar.