Randers FC trak nordirsk hold

Kronjyderne skal en tur til Nordirland i første kvalifikationsrunde i Europa League. Her skal de møde Linfield FC.

Det står fast, efter at det europæiske fodboldforbund UEFA mandag trak lod i Nyon i Schweiz.

De to play off-kampe mod Linfield FC spilles henholdsvis torsdag den 2. juli i Randers og torsdag den 9. juli i Nordirland. Den samlede vinder kvalificerer sig til Europa Leagues anden kvalifikationsrunde.

Linfield FC sluttede som nummer to i den hjemlige liga. Randers FC er sandsynligvis tilfreds med dagens lodtrækning, der betyder, at klubben slipper for en lang og opslidende tur til eksempelvis Aserbajdsjan.

- Det er en OK lodtrækning, selv om vi naturligvis skal have respekt for Linfield FC, som helt sikkert vil komme ind til kampene med en førsteklasses indstilling. Jeg er meget glad for at vi ikke skal ud på en lang rejse, som der også var risiko for i lodtrækningen, siger cheftræner John 'Faxe' Jensen til randersfc.dk.

Linfield har tidligere drillet de nuværende danske mestre fra FC København i UEFA Cup'en. I efteråret 1993 vandt nordirerne noget overraskende 3-0 i det første opgør, mens FC København i returkampen rejste sig og vandt 4-0 efter forlænget spilletid.

<i>Se videoklip fra UEFA Cup-kampene mellem FCK og Linfield i 1993 (fra YouTube):</i>

<object width="512" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/NXFUKggMzVY&hl=en&fs=1&rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/NXFUKggMzVY&hl=en&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

Se Linfield FCs officielle hjemmeside