Randers FC tabte i Parken

Tvivlsomt straffespark gav FCK-sejr

Arkivfoto. Foto: fotograf-randers.com

Silkeborg IF er ikke det eneste østjyske hold, der ikke ligefrem havde dommerne med sig i søndagens superligarunde.

I aftenens kamp i Parken tabte Randers FC på udebane 0-1 til FC København på et yderst tvivlsomt straffespark.

Straffesparket blev begået af Alexander Fischer mod FCK's højreback, Tom Høgli. Kendelsen blev afgørende i den chancefattige kamp, hvor Alexander Kacaniklic sikkert scorede til 1-0.

Randers-forsvaret var i nogle minutter i ubalance, og kort efter målet kunne Nicolai Jørgensen have lukket kampen, da han fik en friløber. Alene med Randers-keeper Karl-Johan Johnsson afsluttede FCK-profilen svagt direkte ind i målmandens fødder.

Se: RFC-back: Tyndt straffespark?

Selv om gæsterne umiddelbart før pausen måtte bytte målmand og sende Ögmunder Kristinsson ind til sin ligadebut, så stod defensiven igen godt efter pausen.

Samtidig lykkedes det at skabe chancer i den anden ende, men det var også tydeligt, at Randers mangler en farlig målangriber for tiden.

To minutter før slutfløjt fik 34-årige Christian Poulsen comeback for FCK, da han blev skiftet på banen i stedet for Nicolai Jørgensen. Veteranen, der forlod FCK i 2002 til fordel for Schalke 04, var i en hektisk slutfase med til at stabilisere hjemmeholdets defensiv.

FC København kravler med sejren op på siden af Randers FC på ligaens tredjeplads. De to hold har ni point op til FC Midtjyllands førerhold efter en tredjedel af sæsonen.