Randers FC kunne dufte Europa League-billet - så gjorde Brøndby det onde

Brøndby vendte 0-2 til 4-2 mod Randers FC og skal dermed spille kvalifikation til Europa League i næste sæson.

Spillere fra begge hold i diskussion med dommeren under kampen mellem Brøndby og Randers FC. Foto: Claus Bech - Ritzau Scanpix

Da der var spillet 51 minutter af fredagens vigtige kamp om den sidste europæiske billet i Superligaen, var Randers FC foran 2-0 mod Brøndby.

Men på 17 minutter fik Brøndby vendt kampen og sikret en 3-2-føring. 

Læs også Randers sælger U21-landsholdsspiller til belgisk klub

Til allersidst blev føringen efter et randrusiansk selvmål øget til slutresultatet, som altså betyder Brøndby-deltagelse i Europa League-kvalifikationen næste sæson.

Kallesøe startede føring

Dermed får de blågule lidt oprejsning efter en ellers skuffende sæson, der har budt på en fjerdeplads i ligaen, trænerfyring og en tabt pokalfinale.

De to hold lagde begge fra land i en meget direkte stil, der resulterede i flere kontraangreb og fine chancer i begge ender.

Fredagens gæster var det første hold på måltavlen, da Mikkel Kallesøe fik lov til at drive bolden fra midterlinjen mod et passivt Brøndby-forsvar og til slut sparke bolden fladt i mål til 1-0.

Læs også Randers FC henter ombejlet angriber hos ligakonkurrenter

Værre blev det for Brøndby kort inde i anden halvleg. 

Et Randers-angreb endte efter 51 minutter ved lejesvenden Mads Aaquist, som tæmmede bolden i feltet og øgede til 2-0 for gæsterne.

Mikkel Kallesøe fra Randers FC ærgrer sig efter en Brøndby-scoring. Foto: Claus Bech - Ritzau Scanpix

Stormløb mod Randers-målmand

Men Brøndby lagde sig ikke ned. Blot fire minutter senere fik Brøndby-polakken Kamil Wilczek for tredje kamp i sæsonen scoret mod Randers. Denne gang med et hovedstød, som reducerede Randers' føring til 2-1.

Den reducering indledte et sandt stormløb mod Carlgren i Randers-målet, der gav afkast 12 minutter senere, da Brøndbys tyske midtbanespiller Dominik Kaiser flot flugtede udligningen i mål til 2-2.

17 minutter efter Wilczeks reducering blev Brøndby-comebacket fuldendt.

En indøvet detalje på et hjørnespark endte ved Brøndby-indskifteren Besar Halimi, som sparkede bolden fladt i mål til 3-2.

Til sidst blev det også 4-2 til hjemmeholdet på et selvmål af den indskiftede Randers-angriber Emil Riis.

Brøndby indløser sin europæiske billet i første kvalifikationsrunde til Europa League, som spilles 11. og 18 juli. Brøndby er seedet i lodtrækningen, der finder sted den 19. juni.

VIDEO: Kom med ind bag kulissen på Randers FC's hjemmebane, Cepheus Park: