Randers FC har overtaget mod SønderjyskE inden søndag

Med pokalsejren onsdag aften skaffede Randers FC sig samtidig det mentale overtag inden den altafgørende Superliga-kamp på søndag

01:36

Alexander Fischer (t.v.) i aktion under onsdagens opgør mod SønderjyskE sammen med gæsternes Nicolaj Ritter. Foto: Henning Bagger - Scanpix

1 af 2

Otte kampe, syv nederlag, to mål. Det var Randers FC's pauvre status inden onsdag aftens ottendedelsfinale i DBU Pokalen mod SønderjyskE.

Men niende gang var åbenbart lykkens gang for de blåklædte.

 - Det er utroligt vigtigt, at vi kan tage en sejr her. Og vi har SønderjyskE på søndag, så det giver os et overtag i forhold til det. Så den kommer til at betyde rigtig meget for os den her sejr, sagde Alexander Fischer efter kampen.

Læs også Randers FC sender SønderjyskE ud af pokalen

På søndag skal kronjyderne så til Haderslev, og her er en sejr det eneste resultat der gælder, for at holdet kan være sikker på en plads i Superligaens mesterskabsspil.

Netop SønderjyskE er som bekendt modstanderen, og derfor hentede Randers-backen også værdifuld information i onsdagens opgør.

Marvin Pourié tiljubles af Erik Marxen og Nicolai Poulsen efter sin straffesparksscoring mod SønderjyskE. Foto: Henning Bagger - Scanpix

- Det kan godt være, det ikke er de samme spillere, der spiller på søndag, men de spiller på samme måde. Så der er mange ting, vi kan tage med. Men vi har selvfølgelig kigget på SønderjyskE i den første del af foråret også, så jeg er sikker på, at vi er godt forberedte til på søndag, lød det fra Alexander Fischer.

Ny kamp venter på søndag

Cheftræner Oláfur Kristjánsson var naturligvis også begejstret for sejren, men islændingen slår samtidig koldt vand i blodet frem mod den næste "finale".

- Vi kan bruge noget af det, vi oplevede i aften, men vi skal også anerkende at det bliver en ny kamp med nye omstændigheder, og der er der noget andet på spil, sagde Kristjánsson efter kampen til Fodbold med Horup.

Banen indbyder ikke ligefrem til tiki-taka fodbold, så det blev en kamp på hårde dueller og fysisk spil.

Alexander Fischer, Randers-spiller

Græstæppet på BioNutria Park har set bedre dage, og det var derfor også stærkt medvirkende til at kampen mod SønderjyskE ikke ligefrem blev nogen stor oplevelse for fodbold-feinschmeckere.

- Spillestilen bar præg af banens beskaffenhed, og for en gangs skyld, kan jeg give min gode ven Glen Riddersholm ret. Desværre indbyder banen ikke til poleret fodboldspil, lyder det fra Oláfur Kristjánsson.

Efter derbyet mellem Randers og AGF fredag aften, fik banen heller ikke ligefrem pæne ord med på vejen fra AGF-træneren. 

Heller ikke Alexander Fischer havde rosende ord til banen i dagens kamp.

- Banen indbyder ikke ligefrem til tiki-taka fodbold, så det blev en kamp på hårde dueller og fysisk spil, som vel egentlig er kendetegnende for vores seneste kampe men også for den måde, som SønderjyskE gerne vil spille på.

Alle kampene i grundspillets sidste runde spilles samtidig på søndag klokken 17.00, hvor Randers FC altså skal på besøg på Sydbank Park. 

03:37

Se et interview med Randers-cheftræner Oláfur Kristjánsson.

Luk video