Randers FC har besejret ukrudtet

Randers FCs hjemmebane snart klar til kamp, efter at græsset et blevet udskiftet

Foto: Randers FC

Det er ikke nogen let opgave at erstatte græsset på et fodboldstadion med en helt ny grønsvær. Det kræver hårdt arbejde, penge og ikke mindst masser af tålmodighed.

Netop derfor er glæden blandt de såkaldte greenkeepers på Randers FCs hjemmebane, AutoC Park Randers, ekstra stor i disse dage.

I mere end en måned har de knoklet for at udskifte græsset med et nyt underlag leveret af et engelsk firma. Den nye græsplæne er først og fremmest bedre end den forrige, fordi den ikke indeholder ukrudt.

- Der er slet ikke ukrudtsgræs i plænen. Kun stærkt græs. Det nye græs kan bedre holde til fodboldstøvler, tacklinger og alt det andet, der slider på den under en fodboldkamp. Hvis der er meget ukrudtsgræs, har plænen derimod sværere ved at hele, siger greenkeeper Marianne Rosborg til tv2oj.dk.

Læs også Randers skifter græstæppe

Selv om det nysåede græs på AutoC Park Randers allerede er spiret frem, er stadion dog endnu ikke helt klar tll fodbold.

På torsdag i denne uge spiller Randers FC derfor sin hjemmekamp mod UE Sant Julia i Europa League-kvalifikationen på stadion i Viborg.

Hvis det lykkes kronjyderne at kvalificere sig til næste runde, skal de spille næste kamp allerede en uge senere.

- Vi arbejder på at få kampen flyttet, så vi først spiller på udebane og derefter hjemme i Randers. Hvis kampen ikke kan flyttes, bliver den nye plæne dog formentlig taget i brug torsdag den 16. juli, siger Marianne Rosborg.

Læs også De østjyske baner er helt ok

Det er den seneste periode med varmt vejr, der for alvor har fået stadiongræsset til at spire frem. Forud er der en periode med mere ustabilt vejr, hvilket forsinkede processen.

For ikke at slide unødigt på det nye græs har de ansatte løbende slået plænen med almindelige græsslåmaskiner i stedet for havetraktorer.

- Det har været et stort arbejde. Det tager ni mandetimer at slå græsset på den gammeldags måde - og vi er som regel to ansatte til det. Hver gang har vi tilbagelagt en strækning på 20 kilometer. Men det har også været sjovt. Jeg glæder mig til, at græsset snart bliver indviet, siger Marianne Rosborg.