Randers FC fyrer sportschef Ole Nielsen

Randers FC har onsdag formiddag fyret sportschef Ole Nielsen efter kun 15 måneder i klubben

Ole Nielsen er færdig i Randers FC efter kun 15 måneder som sportschef.

Ole Nielsen er fortid som sportschef i Randers FC.

Klubben har onsdag formiddag fyret Ole Nielsen, der kun nåede 15 måneder i Randers FC.

- Bestyrelsen i Randers FC har måttet konstatere, at den hidtidige konstellation med en administrerende direktør og en sportschef for nuværende ikke er den optimale sportslige ledelsesstruktur for Randers FC, siger bestyrelsesformand Per Hastrup i en pressemeddelelse. 

Læs også Fyret Randers FC-chef: Gravgaard eller jeg skulle ud

- Selvom vi er dybt skuffede over Randers FC mislykkedes med at komme i Top 6, så er det et fælles ansvar og kan ikke placeres på enkeltpersoner. Opsigelsen skal ses som et resultat af, at bestyrelsen vil forenkle den sportslige ledelse og beslutningskraft i Randers FC, siger Per Hastrup. 

05:58

VIDEO:  Randers FC-direktør Michael Gravgaard understreger, at Ole Nielsen var sportschef og ikke sportsdirektør. Derfor var det Gravgaards job at blande sig. Se et interview med ham her.

Luk video

Michael Gravgaard, der i forvejen er administrerende direktør, overtager med øjeblikkelig virkning det daglige sportslige ansvar og dermed i tillæg rollen som sportsdirektør for Randers FC.

Opsigelsen skal ses som et resultat af, at bestyrelsen vil forenkle den sportslige ledelse og beslutningskraft i Randers FC.

Per Hastrup, formand for Randers FC

- Michael har i forvejen det overordnede ansvar for forretningen Randers FC, herunder også det sportslige. Nu overtager han så også det daglige sportslige ansvar. Vi er trygge ved at overlade dette til Michael, da han har den fornødne sportslige indsigt. Samtidig har vi sørget for, at Michael fritages for andre opgaver i organisationen, så der er ressourcer til at forberede det kommende transfervindue, siger Per Hastrup.

Læs også Randers FC dagen derpå: Der er mere stille, end der plejer at være

Økonomidirektør Henrik Jørgensen vil overtage flere af Michael Gravgaards administrative arbejdsopgaver og dermed sørge for, at dagligdagen i Randers FC ikke påvirkes af ledelsesændringen.

Gravgaard får meget magt

- På det personlige plan har jeg været glad for samarbejdet med Ole, og vi har på kort tid oplevet flere ting sammen i en fodboldklub, end mange andre når på 10 år. Vi brænder begge for fodbolden og mekanismerne bag, og det har også været tydeligt i vores samarbejde, siger Michael Gravgaard i pressemeddelelsen. 

Bestyrelsesformand Per Hastrup forklarer fyringen af Ole Nielsen med, at klubben ønsker at forenkle den sportslige ledelse i Randers FC.

- Bestyrelsen har nu truffet et ledelsesmæssigt valg, og jeg vil, sammen med det øvrige team, gøre mit absolut bedste for, at vi på den korte bane kommer ud af den resultatmæssige krise og på sigt opnår vores målsætning om at komme i Superligaens Top 6  – både sportsligt og forretningsmæssigt, uddyber Michael Gravgaard.

Læs også Randers-boss efter fyring: En anden konstellation havde måske virket

Efter det missede mesterskabsslutspil skal Randers sammen med de syv øvrige hold placeret nederst i ligaen spille om at undgå nedrykning. 

57:10

VIDEO: Da Ole Nielsen var gæst i programmet Fodbold med Horup for et par uger siden, fortalte han om sine uenigheder med Randers FC-direktør Michael Gravgaard. Her kan du gense programmet:

Luk video