Randers FC fik klø i Parken

Kronjyderne var chanceløse mod et velsmurt FCK-mandskab

FC København viste lørdag eftermiddag, hvorfor holdet med stor sandsynlighed kan lade sig kåre som dansk mester senere på foråret.

Med gedigent og til tider sprudlende spil slog FCK således forårets ind til da mest pointstærke superligahold, Randers FC, med 3-1 i Parken.

Målene blev scoret af Zdenek Pospech og to gange Dame N'Doye, hvilket egentlig på fin vis understregede, hvorfor FCK'erne over hele linjen til tider er klasser bedre end konkurrenterne.

Aggressivt spil
Begge N'Doyes mål var udtryk for aggressivt spil i feltet. Selvom Randers FC's forsvar var på plads og i overtal i forbindelse med dødbolde, udnyttede superligatopscoreren flot det lidt plads, der var.

Første gang til 1-0 på oplæg fra Jesper Grønkjær og anden gang med scoringen til 3-0. Især det første mål viste sig dog at få betydning for kampens udfald.

Indtil scoringen faldt efter små 20 minutter spillede begge hold tilbageholdende. Og også Randers havde chancer. Men føringen løsnede op, og hjemmeholdet fandt det vigtige ekstra gear.

I modsætning til den skuffende 1-1 kamp for en uge siden mod Esbjerg kværnede FCK'erne videre i højt tempo for at lukke kampen.

Der kom langt mere bevægelse omkring Claudemir, Cesar Santin og Christian Bolaños, hvilket Randers-defensiven havde svært ved at finde modtræk overfor.

Og det var på opspil omkring Santin, at Pospech kunne slippe igennem og lukke kampen med scoringen til 2-0 efter en halv time.

Kompakt defensiv
Randers FC satsede kampen igennem på en kompakt defensiv og hurtigt omstillingsspil. Ud over et par halve chancer til de to kanter, Lasse Rise og Jonas Kamper, var det svært at få øje på mulighederne.

Indskiftede Ousmane Sarr fik lov til at reducere i anden halvleg, men det fjerner ikke indtrykket af, at holdet er hæmmet af manglen på en decideret angriber. Mikkel Beckmann lå det meste af kampen alene på toppen.

Hvis ikke snart skadede Frank Kristensen vender tilbage, kan det få afgørende betydning i kampen for at undgå nedrykning. Holdet kan med nederlaget stadig ikke sige sig fri af bunden.

FCK-Randers FC 3-1 (3-0)

1-0 Dame N´Doye (19.)
2-0 Zdenek Pospech (30.)
3-0 Dame N´Doye (34.)
3-1 Ousmane Sarr (76.)