Randers FC fightede sig tilbage

Kæmpede sig tilbage til et uhyre vigtigt point

01:38

Randers FC fik ét point med hjem fra Midtjylland. Arkivfoto.

1 af 2

De røg ned under nedrykningsstregen, men med 2-2 fik Randers-spillerne alligevel mere, end det længe så ud til i Herning onsdag aften, et point.

FC Midtjylland spillede klart bedst og styrede det meste af kampen, der med en sejr skulle holde dem i live i kampen om bronzemedaljerne.

De to nigerianske spillere Sylvester Igboun og særligt Rilwan Olanrevaju Hassan sprudlede og så allerede efter en halv time ud til at kunne hente en storsejr i sæsonens sidste hjemmekamp.

Her bragte Mikkel Thygesen FC Midtjylland foran 2-0 efter en halv banes løbetur af Hassan og to forsøg af den skaldede dansker. Samme Hassan lavede forarbejdet til det første mål, som Jakob Poulsen scorede.

Men i stedet for at skele til FC Midtjyllands flotte spil og eventuelle meninger om retfærdighed viste Randers-spillerne mandsmod og kæmpede bravt.

Rodede rundt i forsvaret
Først da FC Midtjylland rodede rundt i forsvaret, gjorde Lasse Rise det til 1-2 kort inden pausen, og små tyve minutter inde i anden halvleg sparkede Søren Jensen bolden i mål til stor skuffelse for hjemmeholdets tilskuere, der havde fået lovet fri bar, hvis FC Midtjylland scorede mindst tre gange.

Sådan gik det ikke, og i stedet fik de to hold et resultat, som ingen af dem sådan for alvor kan bruge til noget. Dog lever både håbet om overlevelse for Randers og bronzemedaljer for FC Midtjylland.

I sidste runde møder Randers hjemme bundproppen Esbjerg, mens FC Midtjylland skal spille ude mod FC Nordsjælland.

FC Midtjylland-Randers FC 2-2 (2-1)

1-0 Jakob Poulsen (13. minut)
2-0 Mikkel Thygesen (29. minut)
2-1 Lasse Rise (38. minut)
2-2 Søren Jensen (63. minut)

Tilskuere: 6.058