Randers får ny idrætshal til efteråret

En ny atletikhal ser snart dagens lys ved Langvang

Sådan kommer idrætshallen til at se ud.

Randers Sportsklub Freja kan se frem til fornemme nye lokaler, efter byrådet besluttede at bevillige 20 millioner til ny sportshal.

Idrætshallen kommer til at ligge ved Langvang, hvor klubbens udendørsfaciliteter i forvejen ligger.

Idrætshallen kommer blandt andet til at indholde en 200 meter lang løbebane, hvilket gør hallen perfekt til atletik. Randers Frejas atletik-formand, Helle Sølvsten, er da også begejstret ved tanken om den nye hal.

- Det betyder alt for os. Den har vi ventet på i mange år. For klublivet betyder det alt. Det betyder vi kan holde fast på de folk, der før sprang fra i indesæsonen, siger Helle Sølvsten til tv2oj.dk.

Glæde over ny idrætshal

Muligheder for Elite-atletik

Med de nye forhold giver det Randers Sportsklub Freja nogle nye muligheder. Hallen er godkendt til mesterskaber, hvilket vil sige, at klubben kan afholde Danmarksmesterskaber.

- Det giver os nogle fantastiske muligheder. Måske kan vi tiltrække nogle eliteudøvere som før var søgt til fx Aarhus, siger Helle Sølvsten.

Tidsvarende forhold til atletikudøvere

Fra byrådets side har projektet handlet om et gammelt løfte til sportsklubben om tidsvarende forhold.

- Det får en kæmpe betydning for de unge mennesker. De får nogle tidsvarende forhold. De har jo været i nogle gamle industrihaller, så det er vigtigt, at de nu får ordentlige forhold, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Mogens Nyholm (R).