Randers får brandspecialister

Politiet i Randers får kriminalteknikere, der udelukkende skal undersøge og specialisere sig i brande.

Randers er en af tre byer, hvor Rigspolitiet opretter et center for brandundersøgelser.

Hidtil har politiets kriminalteknikere skullet undersøge alle typer sager fra drab til indbrud, røverier og brande. Men fremover skal en lille gruppe teknikere udelukkende koncentrere sig om og specialisere sig yderligere i brandundersøgelser.

I København har ordningen fungeret i fem år.

- Her i København er vores tre faste brandteknikere utrolig glade for specialiseringen. Det er nemlig sådan, at jo flere brandsager du kommer ud til, jo bedre bliver du til at tolke brandbillederne. Brand er et utroligt svært sagsområde, da du skal vide meget om brændbare materialer, vindforhold og trækforhold. Så det kræver en masse erfaring at tolke tingene rigtigt, siger Bent Hytholm Jensen til politi.dk.

På sigt skal der til dagligt være fire mand ansat på hvert center.

<B>Håber på succes</B>
Brandteknikerne tager ud til de sager, hvor den lokale politikreds ikke selv ser sig i stand til at fastslå, hvordan en mistænkelig brand er startet.

- Vi håber, at det bliver en succes. Indtil nu har kvaliteten af vores arbejde været fin, men jeg er ikke i tvivl om, at den vil højnes med den kommende specialisering, siger Bent Hytholm Jensen.

De to andre centre skal ligge i København og Fredericia.

<a href="http://www.politi.dk/da/servicemenu/baggrund/faqbrand_11092007.htm" target="_blank">Klik her og læs mere om politiets brandundersøgelser</a>