Randers donerer 65.000 kroner til Frelsens Hær

Socialudvalget i Randers har besluttet at donere 65.000 kroner fra de såkaldte § 18-midler til Frelsens Hærs julehjælp

Frelsens Hær får nu mulighed for at yde julehjælp til flere fattige familier i Randers. Socialudvalget har nemlig besluttet at donere 65.000 kroner fra den pulje, der hvert år bliver delt ud til frivilligt socialt arbejde - de såkaldte § 18-midler.

- Jeg er ked af, at behovet for hjælp er blevet så stort, men jeg kan heldigvis se, at mange mennesker allerede støtter formålet. Jeg håber, at pengene fra Randers Kommune også kan være med til at sikre, at flere familier trods alt får en god jul, siger socialudvalgsformand Susanne Koch fra socialdemokraterne.

Det var borgmester Henning Jensen Nyhuus, der havde bedt socialudvalget om at undersøge muligheden for at støtte Frelsens Hær i Randers på baggrund af historier i pressen. Her har man kunnet læse, at organisationen mangler penge og derfor må sige nej til at yde julehjælp til et stort antal børnefamilier.

Ud over penge til Frelsens Hær besluttede socialudvalget på deres møde onsdag at bevillige knap 18.000 kroner fra § 18-midlerne til foreningen Vennepunktet. Penge, som mødestedet og aktivitetscenteret har søgt om for at kunne betale husleje.