Borgmester beroliger: Tonen i byrådet er blevet bedre

Randers' borgmester Claus Omann Jensen er sikker på, at kommunen får en ny dygtig kommunaldirektør, som ikke skal frygte et umenneskeligt arbejdsmiljø

03:55

Lige nu er Randers Kommune på jagt efter en ny kommunaldirektør, og ifølge borgmester Claus Omann Jensen (V) behøver denne nye mand på posten ikke frygte for tidligere tiders hårde arbejdsklima og verbale angreb til byrådsmøderne.

Tonen i Randers Byråd har nemlig gennem længere tid været kendt for at være særdeles hård og aggressiv især over for ledende embedsfolk, som en kommunaldirektør i sagens natur er. Det har fået eksperter til at sige, at det måske bliver svært for Randers at tiltrække de bedste kandidater til posten.

- Vi har fået et rigtig godt ansøgerfelt, og skal have første samtaler i næste uge. Der er mange spændende kandidater, og jeg er fortrøstningsfuld, siger Claus Omann Jensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

02:15

Sådan her forsøger Randers Kommune at lokke den rette kommunaldirektør til.  Video: Morten Rasmussen / Google Street View

Luk video

I flere år har der været stor udskiftning blandt lederne i Randers Kommune, og det tilskrives af mange det hårde arbejdsklima og det faktum, at cheferne har måttet finde sig i verbale tilsvininger på byrådsmøderne. Borgmesteren ser dog positive tendenser på den front.

- Det er selvfølgelig ikke i orden, men jeg har taget mange initiativer for at skabe en bedre dialog, og hvis ser på de sidste fire-fem byrådsmøder, så er de for det første blevet kortere og mere præcise, og så har tonen været rigtig god. Det skal vi fortsætte med, siger borgmesteren.

Læs også Giftigt byrådsklima får embedsfolk til at flygte fra Randers

Derfor mener han heller ikke, at en ny kommunaldirektør har noget at frygte.

- Personen skal kunne tåle lidt røg, for vi er et byråd med 31 medlemmer, og vi vil brydes på meninger. Men jeg håber inderligt, at byrådspolitikerne ikke vil ty til de metoder, hvor man kalder hinanden nogle grimme ting, lyder det fra Claus Omann Jensen.

For at finde den rette kandidat til det ledige job har Randers Kommune allieret sig med rekrutteringsfirmaet Muusmann, og i alt har kommunen brugt 300.000 kroner på kampagnen. Pengene er blandt andet smidt efter en landsdækkende tv-reklame på TV2 News.      

Se hele interviewet med Claus Omann Jensen øverst i artiklen.