Randers bliver vært for de udsattes OL

De såkaldte Udsatte Lege bliver i år afviklet i Randers, og det ventes, at op mod 1400 børn, unge og voksne indtager byen

Genrefoto.

Hvert år mødes pensionister, kontanthjælpsmodtagere og deres børn til en uge med masser af aktiviteter i forbindelse med Udsatte Legene. I år har Randers fået æren af at byde folk velkommen i uge 31.

Her står den så på alt lige fra fodbold til e-sport, ligesom alle deltagerne samles til en ferie-camp, hvor mulighederne er store. Fokus er dog på motion og idræt.

- Det er så vigtigt for os alle sammen, at vi får rørt os. Jeg tror virkelig på, at det gør en forskel for alle mennesker, at vi får pumpet blodet lidt hurtigere rundt i kroppen og får noget frisk luft. Det betyder selvfølgelig noget for vores fysik, men også for hvordan vi har det psykisk og hele vores indstilling til tingene. Samtidig er der hele det sociale aspekt, hvor begivenheder som disse gør, at der knyttes nye kontakter og venskaber. Derfor er jeg rigtig glad for, at Randers Kommune nu kan være med til at sikre, at motion og idræt også er tilgængeligt for nogle af dem, som er længst fra arbejdsmarkedet, siger Randers-borgmester Claus Omann Jensen (V).

Læs også Frivillige laver gratis mad til 80 konfirmationer

Legene har været holdt siden 2013, hvor Fredericia hvert år har lagt faciliteter til. Men nu er ugen blevet så stor, at der er behov for mere plads. Her kommer den kronjyske hovedstad i spil.

- Vi var simpelthen vokset ud af vores hidtidige rammer i Fredericia, og derfor er vi rigtig glade for, at Randers Kommune og Randers FC vil være med til at videreføre Ferie Camp og Udsatte Legene. Jeg tror også på, at Randers' geografiske placering kan hjælpe med til at tiltrække endnu flere deltagere fra den nordlige del af Jylland. Sidste år var vi ca 1200 deltagere og i år regner jeg med, at vi bliver 13-1400. Det er mennesker, som på den ene eller anden måde har fået nogle knubs af livet, men her får de nogle hyggelige og aktive dage, hvor de samtidig inspirerer hinanden til at komme videre i livet, siger sekretariatschef i Landsforeningen af VæreSteder, Cliff Kaltoft.

Randers FC er en del af aftalen mellem landsforeningen og kommunen, da det bliver klubben, der skal sørge for, at der er styr på alle faciliteter og forhold for de mange deltagere.