Ragnvald: Får opbakning til min holdning

Den folkekære musiker Richard Ragnvald tager kritiske kommentarer med ophøjet ro

03:54

Richard Ragnvald er kommet i vælten efter kritik af indsamlingsshowet i lørdags.

1 af 2

Efter Danmarks Indsamlingen i lørdags stak den østjyske dansktop-stjerne, Richard Ragnvald, hovedet frem. Han var kritisk over for indsamlingen til fordel for Afrika, og den holdning gik musikeren i medierne med.

- Danmark kan ikke redde hele verden. De 100 millioner, der blev samlet ind til den tredje verden, er en dråbe i vandet, og en stor del af pengene går også til administration, lyder det fra Richard Ragnvald.

Holdningen har affødt en masser reaktioner på de sociale medier - især Facebook - men selv føler sangeren, at der er klart mest opbakning.

Østjyderne viser massiv opbakning til at hjælpe flygtninge

Er ikke racist

- Straks trækker nogen DF-kortet og siger, det er, fordi jeg er medlem af partiet, at jeg har den mening. Og at jeg er racist. Men det har intet med det at gøre, og jeg tror, at størstedelen af danskerne har den samme holdning som mig, fortæller Ragnvald.

Han mener, at vi i den grad glemmer vores egne. Når han ser hjemløse og ældre mennesker, der har det svært i Danmark, får han den følelse. Og så er sangeren generelt ikke stor fan af shows som det, der blev holdt i lørdags.

- Sådan et indsamlingsshow er et stort reklameshow. Og det jeg så var ikke særlig underholdende. Man så en masse kendte mennesker snakke i telefon. Hvis man fik fat i en række af vores talentfulde sangere, musikere og skuespillere og lod dem alle optræde, ville man samle mange flere penge ind, siger Richard Ragnvald.

Du kan høre hele interviewet med sangeren øverst i artiklen.