Rådmand vil skaffe boliger til hjemløse

Der er flere og flere hjemløse i Aarhus

02:59

1 af 2

De nye hjemløsetal, der er kommet frem mandag, får nu socialrådmand i Aarhus Kommune Thomas Medom (SF) til at ville forsøge at skaffe otte millioner kroner til nye boliger til hjemløse:

- Det er rigtig, rigtig svært at finde boliger til det her stigende antal hjemløse, der er i vores by, siger han og uddyber:

- Der mangler både helt almindelige boliger, men så mangler der altså også nogle af de her særlige boliger, som vi kalder "skæve boliger", hvor der kommer en social vicevært og hjælper med lige at komme ud af sengen, hjælpåer med at få handlet ind og få dagligdagen til at fungere.

I Aarhus blev der ved kortlægningen i 2009 registreret 466 hjemløse borgere i Aarhus. Fire år senere i 2013 var antallet steget til 617.

Og i år er tallet steget igen til 668 hjemløse.

Ifølge Kirkens Korshær har mange af de hjemløse det svært:

- Aarhus har mange psykiske syge og få psykiatriske sengepladser, det er også en udfordring, lyder det fra Morten Aagaard, der er leder af Kirkens Korshær i Aarhus.

Noget, Thomas Medom vil gøre noget ved:

- Vi foreslår for eksempel, at en del af de her nye boliger skal være et nyt herberg oppe i Malmøgade. Så vil der jo være døgnbemanding på.

Hør Thomas Medom fortælle mere i videoen øverst på siden.