Rådmand vil se straffeattester

Krav til nye medarbejdere i ældreplejen

Ældrerådmand i Aarhus Kommune Jette Skive (Dansk Folkeparti) indfører nu et helt nyt krav om fremvisning af straffeattest, når ældreplejen ansætter nye medarbejdere.

Straffeattesten skal fremover indgå som element i den samlede vurdering, når der skal ansættes nyt personale på ældreområdet. Og en plettet straffeattest kan få den direkte konsekvens, at man ikke kommer i betragtning til drømmejobbet.

At man har en plet eller to på straffeattesten betyder dog ikke, at man skal afholde sig fra at søge en stilling på ældreområdet, understreger rådmanden.

- For det første findes der mange forskellige typer jobs inden for ældreområdet. For det andet findes der mange forskellige former for lovovertrædelser, og endelig så vurderer vi selvfølgelig alle ansøgere individuelt, siger rådmand Jette Skive (DF) i en pressemeddelelse.

Rådmanden for opbakning fra Ældre Sagen i Aarhus, der bifalder indhentelse af straffeattester ved ansættelser på ældreområdet.

- Vi er helt enige i, at de ældre skal kunne føle sig trygge, når der er besøg fra kommunen. Selvfølgelig giver tiltaget ikke nogen garantier, men jeg er overbevist om, at det har en gavnlig effekt," siger Tove Jørvang, formand for Ældre Sagen i Aarhus.

De nye krav træder i kraft 1. april og gælder alle nyansatte i Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune.