Rådmand: Misbrugere skal aktiveres

Misbrugerne skal væk fra gaderne i midtbyen i Århus. Socialrådmand foreslår ordning med et par timers arbejde om dagen.

Misbrugeres tilstedeværelse på Klostertorv og andre centrale steder i Århus er en torn i øjet på de forretningsdrivende.

Flere politikere er enige og mener, at de skal væk fra gadebilledet. Socialrådmand Gert Bjerregaard (V) har tidligere udtalt, at de kriminelle og misbrugerne skal opholde sig andre steder, og det fik flere århusianske misbrugere til at kritisere ham.

- Det er også vores by, lød beskeden til rådmanden, som i samme ombæring fik en invitation til at komme forbi Klostertorv og tale med dem, det hele handler om.

Det gjorde rådmanden tirsdag, og ifølge Århus Stiftstidende ankom han med et forslag om en ordning, hvor misbrugerne kan arbejde et par timer hver dag og få løn for det.

- Hvis jeg kan få mellem 50 og 100 kroner i timen, uden at det bliver trukket i min pension, så vil jeg gerne, lyder reaktionen fra Kennie Jensen, der er førtidspensionist og på metadon.

Ifølge Århus Stiftstidende gav rådmanden ikke ligefrem håndslag på det beløb, men tanken om at lave en målrettet ordning til misbrugerne lever stadig.

- Jeg vil gerne give misbrugerne et andet tilbud og dermed få dem væk fra gaden. Men jeg er ikke ude på at få lavet et forbud mod misbrugere på Klostertorv, siger Gert Bjerregaard.