Rådmand: Ingen dioxinforgiftning

Den 14. maj nedbrændte en lagerhal ved genbrugsvirksomheden Averhoff, som sorterer komponenter fra elektronik til genbrug.

Forurening fra brand kan ikke måles

Rådmanden for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek, slår i dag fast, at der ikke kan måles forhøjede værdier af miljøgiften dioxin i jorden omkring den genbrugsvirksomhed, der den 14. maj 2013 brændte ned i Risskov.

Det fremgår af et svar til Enhedslisten i Aarhus Byråd, som har bedt forvaltningen oplyse, om miljøtilsynet og brandvæsenet har undersøgt, om der har været dioxiner det slukningsvand der blev udledt til Egåen og de øvrige omgivelser fra branden i virksomheden Averhoff på Lystrupvej.

Rådmanden oplyser, at der er undersøgt for blandt andet dioxiner i overjorden på forskellige lokaliteter, der har været udsat for kraftig røgpåvirkning. Undersøgelsen viste ikke en sammenhæng mellem branden og dioxin-indholdet i jorden, der lå på niveau med et typisk indhold i byjord.

- Det er derfor vores vurdering, at røgpåvirkningen ikke har medført en væsentlig afsmitning til jorden, skriver rådmanden i sit svar. 

Virksomheden har oplyst til kommunen, at mængden at mængden af pvc-holdige plastmaterialer, som kunne indeholde klorforbindelser var "meget begrænset."

Averhoff har fået et påbud om at gennemføre en forureningsundersøgelse de steder på grunden, som har været mest udsatte f.eks. med slukningsvand. Undersøgelsen indbefatter også dioxiner.

- Resultatet heraf foreligger ikke endnu, skriver Bünyamin Simsek i sit svar til Enhedslisten.

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig