Rådmand glæder sig over unge-herberg

Nu har de unge hjemløse i Aarhus fået et herberg

03:07

1 af 2

I dag, fredag, er der åbningsreception på et nyt herberg i Aarhus, som er et tilbud til byens hjemløse i alderen 18-25 år.

Det glæder Thomas Medom (SF), social- og beskæftigelsesrådmand i Aarhus Kommune, at der nu kommer et tilbud, der er målrettet de unge.

- Mine forventninger er, at der kommer nogle unge mennesker fra gaden og hjemløshed, som får et tag over hovedet og en seng at sove i. Og så kommer de ind i et miljø, hvor der er nogle knalddygtige medarbejdere, som kan hjælpe dem videre. Nogle skal måske i misbrugsbehandling, nogen skal have hjælp til psykisk sygdom, og så skal de i hvert fald alle sammen have hjælp til at finde bolig og til at kunne klare at fastholde den bolig, siger Thomas Medom.

Det nye herberg, der er døgnbemandet, blev officielt indviet i dag, fredag, og der er 14 pladser.

Flere skal ud af hjemløshed

De unge får deres egen lille lejlighed midlertidigt, og forventningen er, at beboerne højst opholder sig på stedet i 120 dage.

Hjemløse søger indenfor i vinterkulden

- Jeg kender mange af de hjemløse efterhånden, og jeg er stærkt bekymret over den stigende hjemløshed i vores by. Det her betyder, at der nu er et dedikeret tilbud til de unge hjemløse, og at de ikke skal være på de andre store herberg, hvor der er hjemløse, som har været hjemløse i rigtig mange år, og nogle mere generelle hjemløsemedarbejdere, siger Thomas Medom og fortsætter:

- På unge-herberget er der nogen, der er vant til at arbejde med unge mennesker og kender de unges problemstillinger bedre. Vi kan også lave et ungemiljø, og samlet betyder det, at vi kan få flere ud af hjemløshed.

Unge-herberget ligger på Malmøgade 7-9 i Aarhus N, og det åbner officielt på mandag den 15. februar.

I Aarhus Kommune er der cirka 668 hjemløse, og 47 procent af dem er i alderen 18-29 år.

I videoen øverst på siden kan du se hele interviewet med Thomas Medom, og du kan se billeder af, hvordan der ser ud inde på herberget.