Rådmand erkender fejl

Det her kan vi ikke være bekendt, siger rådmand om sagen, hvor to små børn levede under kummerlige forhold i Århus.

I en række svar til Socialdemokraterne erkender rådmand Gert Bjerregaard (V) fredag, at meget burde have været gjort bedre i sag om omsorgssvigt.

Socialdemokraternes spørgsmål kom efter, TV 2 | ØSTJYLLAND viste et indslag den 8. maj, hvor to børn på blot tre og seks år tilsyneladende havde levet under kummerlige forhold i et rækkehus i det nordlige Århus sammen med deres forældre.

- Børnene har i en periode levet under opvækstvilkår, der langt fra er acceptable. Det her kan vi simpelt hen ikke være bekendt. VI burde have grebet tidligere ind over for familien og været mere insisterende i vores indsats, erkender Gert Bjerregaard (V).

Trods adskillige henvendelser fra bekymrede naboer, børnehavepersonale og sundhedsplejersker skete der først noget i sagen, da forældrene selv tog initiativ til at få børnene sat i pleje uden for hjemmet.

Rådmanden påpeger desuden, at der skal arbejdes målrettet på at sikre, at underretninger og henvendelser - skriftlige såvel som mundtlige - bliver registreret og handlet på.

Og sidst men ikke mindst skal sagsbehandlerne rustes bedre til at turde tage de svære, men ofte nødvendige faglige skøn i komplicerede sager.

Se tv2oj.dk's tema om omsorgssvigt