Rådmand jubler over udsigt til 40 i timen i byen

Rådmand Kristian Würtz (S) er begejstret for transportministerens forslag om at gøre det nemmere at sænke hastighedsbegrænsningen i områder i byerne

I mange kvarterer i Aarhus er der en kæmpe interesse for at få hastigheden ned, mener rådmand Kristian Würtz (S). Foto: TV 2 | ØSTJYLLAND / Kim Haugaard - Scanpix

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) siger i dagens udgave af dagbladet Politiken, at han vil gøre det nemmere for kommunerne at få tilladelse til at indføre hastighedsbegrænsning på 40 kilometer i timen i udvalgte områder i byen.

Det er noget, der glæder Teknik- og Miljørådmand i Aarhus Kommune Kristian Würtz (S). 

- Det var virkelig en fornøjelse at læse. Der er en kæmpe interesse i mange kvarterer i Aarhus for at få hastigheden ned i gaderne, og det er en interesse, jeg deler. Men det er vanskeligt at få lov at skilte, for der er nogle meget høje krav. Jeg håber, at Ole Birk Olesens nye initiativ gør, at vi meget nemmere kan få en lavere hastighed, siger Kristian Würtz til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Nyt laug vil have færre cyklister på Mejlgade

Ifølge rådmanden kunne en regelændring også betyde, at man kunne få langt mere ud af visse kvarterer i Aarhus – på sigt vil han gerne have muligheden for at kunne sætte hastighedsbegrænsningen helt ned på 30 kilometer i timen.

Det er en lidt speciel situation, at man skal lægge brækkede ben på bordet for at få lov til noget, der er et kæmpe ønske i lokalbefolkningen.

Kristian Würtz (S)

Han kigger især på udlandet, hvor man i flere lande har en lavere hastighedsbegrænsning i visse bydele.

- Hvis vi kan få skiltet lavere hastighed og i øvrigt arbejdet med folks trafikkultur, kan det blive tryggere at opholde sig i gaderne, og vi kan på den måde bruge dem mere, siger Kristian Würtz. 

I øjeblikket dikterer reglerne eksempelvis, at der skal fremlægges bevis for, at der sker uheld på strækningen på grund af for høj fart, men det er en forkert måde at se tingene på, mener rådmanden.  

Læs også Stærekasser har været undervejs i flere år

- Det er en lidt speciel situation, at man skal lægge brækkede ben på bordet for at få lov til noget, der er et kæmpe ønske i lokalbefolkningen. Det skal smitte stærkere af på folks trafikkultur, når man kører ind i et beboelseskvarter, siger Kristian Würtz.