Rådmand: Der er rigeligt med p-pladser i Aarhus

Der er altid mindst 1500 ledige p-pladser i Aarhus, viser kommunale tal. Rådmand Kristian Würtz vil gøre det lettere at finde de ledige pladser

Det ene minut æder det andet.

Dit blodtryk stiger i takt med utålmodigheden. Mødeaftalen klokken hel når du ikke. Aflysning. Dit blodtryk stiger endnu mere.

Mange bilister har oplevet det som lidt af en udfordring at finde en ledig parkeringsplads i Aarhus.

Jeg synes, at det er et vigtigt budskab at sende, at Aarhus som handels- og kulturby altid kan tilbyde ledige p-pladser til byens gæster i midtbyen.

Kristian Würtz (S), rådmand for teknik og miljø i Aarhus Kommune

Men sådan behøver det slet ikke at være, lyder det fra rådmand Kristian Würtz (S). Der er nemlig altid ledige parkeringspladser nok, det handler blot om at finde dem.  

Kristian Würtz henviser til tal fra Aarhus Kommune, som viser, at der konstant er mindst 1500 ledige parkeringspladser.

De 1500 pladser gælder på de allermest belastede tidspunkter som i dagene op til jul, i skoleferier, nogle weekender og lignende. 

På de øvrige tidspunkter er der ifølge rådmanden langt flere ledige pladser end de 1500.

 

- Jeg synes, at det er et vigtigt budskab at sende, at Aarhus som handels- og kulturby altid kan tilbyde ledige p-pladser til byens gæster i midtbyen. Vi samler data ind, så vi kan hjælpe bilisterne med at finde frem til de steder i byen, hvor der er ledige p-pladser, siger Kristian Würtz, rådmand for teknik og miljø, i en pressemeddelelse og uddyber: 

- Der er i forvejen elektroniske tavler ved indkørslen til midtbyen mange steder, men vi kan blive endnu bedre til at vejlede, så alle vi, der er bilister, kan køre direkte til en ledig p-plads. 

Læs også Værn mod proppede gader: Beboere skal betale for parkering

Kristian Würtz ønsker at mindske den parkeringssøgende trafik i Aarhus, og han har derfor bedt forvaltningen om at finde måder at oplyse aarhusianere og byens gæster om, hvor de ledige p-pladser findes.

Det kan være på en app, endnu bedre og mere detaljerede elektroniske tavler eller noget helt tredje.

- Når det er sagt, skal vi anerkende, at der kan være områder i byen, hvor beboere kan have svært ved at finde en kantstensparkering i deres kvarter, siger han og tilføjer: 

- Det er mit håb, at vi med den parkeringsplan for midtbyen, som jeg har foreslået, vil kunne opføre nye underjordiske p-huse, som vil kunne gøre det lettere for især beboere at finde en p-plads på for eksempel Frederiksbjerg. Samtidig vil vi kunne skabe plads til mere grønt og flere åndehuller og legepladser.

Aarhus Kommune oplyser, at der i februar i år var 21.216 offentlige parkeringspladser i Aarhus mod 18.921 i 2014.