Rådet for Sikker Trafik: Det er de små forseelser, der samlet tæller mest

Selvom det kan lyde voldsomt, når folk bliver taget af politiet med hastigheder på langt over 100 km/t, så er det faktisk samlet set de mindre overtrædelser, der er skyld i flest dræbte i trafikken

02:12

Østjyllands Politi har i de seneste dage været ude med ekstra fokus på færdselskontrol, og det førte til flere end 100 sigtelser for overtrædelser af færdselsloven.

En af de mere opsigtsvækkende episoder var en ung kvinde, der med bilen fuld af børn kørte på ringvejen i Aarhus med 119 kilometer i timen.

Læs også Politiet i stor færdselskontrol: 119 km/t og bilen fuld af børn

Og ifølge Rådet for Sikker Trafik er der i sådan en situation stor risiko for at det går galt.

- Jamen den er virkelig stor, kører man som eksemplet med ringvejen, så er der jo massere af krydsende trafik, og hvis man kører med 120 kilometer i timen, så kan man sige, at hvis man med 60 i timen lige nøjagtig ville kunne nå at stoppe, så vil man med 120 i timen, hvis der pludselig skulle komme nogen ud, så ville man ramme med 119 kilometer i timen, siger dokumentationschef ved Rådet for Sikker Trafik Jesper Sølund. 

Men det kan have en slagside, når der pludselig kommer ekstra fokus på de østjyske vanvidsbilister, for så kan vi nemlig komme til at negligere de mindre forseelser på vejen.

- Det er klart, når vi høre det her, så tænker vi selvfølgelig, at der skal slås ned på det. Men det gør også, at vores egen holdning til det her bliver sådan ’nå ja så er det jeg gør ikke så slemt’. Der må vi så bare sige, at de her små overtrædelser på 10-30 kilometer i timen, det er dem, der samlet vejer mest ind, når man kigger på antallet af dræbte i trafikken, siger Jesper Sølund. 

Østjyllands Politi har i de seneste dage afholdt færdselskontrol i Østjylland. Se mere i videoen herunder:

01:48 Luk video

Skal man komme af med fartsynderne på de østjyske veje, så er den bedste måde, at oplyse borgerne, som tilfældet var ved Allingåbro Motor Festival, hvor tilskuere blev mindet om, at køre ordentligt, når de skulle hjem fra arrangementet.

- Det er jo rigtig dejligt at politiet møder op til de her arrangementer, og jeg bliver rigtig glad, når jeg høre at de i Allingåbro opfordrer folk til at køre ordentligt hjem, så undgår man jo at få taget folk der, siger Jesper Sølund.