R kan afgøre regionsrådsvalg

Bent Hansens skæbne kan afhænge af R

Et lille midterparti kan komme til at afgøre, hvem der får mest indflydelse på danskernes sundhed.

Den nuværende formand for regionsrådet i Region Midtjylland, socialdemokraten Bent Hansen fra Højbjerg, er tre gange blevet udpeget som Danmarks mest magtfulde person inden for sundhedsområdet. Han er også den eneste rigtig kendte politiker i regionsrådet og satte rekord med 72665 personlige stemmer for fire år siden.

Ikke desto mindre kan Bent Hansen sagtens blive væltet ved regionsrådsvalget 19.november. Et flertal af vælgerne i Øst-, Midt- og Vestjylland er nemlig borgerlige, og derfor bliver det sandsynligvis de radikale, der kommer til at sidde med det afgørende mandat og kan bestemme, hvem der skal have magten: Bent Hansen eller udfordreren fra Venstre, Anne V. Kristensen, fortæller DR Østjylland.

- Det afgør vi på valgnatten, når vi kender resultatet og

sammensætningen af det nye regionsråd, siger Svend Thorhauge fra Ry, som er en af de radikales topkandidater ved valget.

Han siger, at partiet foretrækker socialdemokraternes behandlingsgaranti på 1 eller 2 måneder - afhængigt af hvad patienten fejler - frem for Venstres garanti på 1 måned. Men det behøver ikke blive afgørende:

- Vi har haft et godt samarbejde med Socialdemokraterne, og det tror jeg også, vi kan få med den anden fløj, hvis det er der, vi får mest politik igennem, siger Svend Thorhauge til DR Østjylland.

- Tror du ikke, jeres vælgere gerne vil vide, om de kommer til at støtte Bent Hansen eller Anne V. Kristensen som formand?

- Jeg er sikker på, at de radikale vælgere også vil have radikal politik gennemført.