Pyroman på spil i Gødvad

Fire påsatte brande i løbet af Bededagsferien har gjort beboerne i Gødvad ved Silkeborg utrygge.

Der er en pyroman på spil i Gødvad.

I forrige weekend var blev der sat ild til fire affaldsskure på Arendalsvej, og i den netop overståede Bededagsferie var den gal igen.

Ganske tidligt fredag morgen måtte Silkeborg Brand og Redning rykke ud til endnu en påsat brand i et affaldsskur, denne gang på Narvikvej, skriver Midtjyllands Avis.

- Vi nåede knapt at få branden slukket, før vi kunne konstatere, at der kom røg fra Gødvadskolen. Her var der blevet sat ild til en skraldespand, som stod tæt på en garage. Ilden fik fat i udhænget på garagen, men vi fik branden slukket, oplyser den vagthavende indsatsleder, Knud Erik Vestergaard, til avisen.

Men brandfolkene fik ikke tid til nogen lang pause, for der gik ikke længe, før alarmen lød igen.

- Det var igen ved Gødvad Skole, hvor der var blevet sat ild til noget brænde lige i nærheden af det andet brandsted. Jeg kan med 99 procent sikkerhed sige, at det ikke var gløder fra den anden brand, der har antændt træet, vurderer Knud Erik Vestergaard.

Natten til søndag fandt pyromanen så vej til kolonihavekvarteret på A. Andersens Vej.

Her blev der sat ild til et kolonihavehus, der udbrændte totalt.

- Folk i området er meget utrygge. I fredags var jeg på Arendalsvej, fordi nogle beboere kunne lugte røg. Der var dog ikke tale om en brand, men det viser, at folk er opmærksomme. Det er godt. Hellere ringe én gang for meget end én gang for lidt, siger indsatsleder Per Jensen.

Den fjerde brand var i en varebil, der stod parkeret på Buskelundtoften. Det er dog ikke sikkert, at denne brand var påsat. Det undersøger man nu, lige som der foregår undersøgelser af de andre påsatte brande.