Pump dem hårdt

Cyklister med slatne dæk får en håndsrækning. Især kvinder glemmer at pumpe cyklen

Det er hårdt at komme op ad bakkerne i Aarhus, og det bliver ikke nemmere, hvis man kører rundt på halvflade, slatne ringe. Derfor skal cyklisterne i Aarhus nu have en håndsrækning.

Flere steder i Aarhus opsættes nu pumpestationer, hvor pedalatleterne kan tanke gratis luft, så cyklen kan få mere fart. Den første er nu opstillet i Vestergade.

Bag initiativet står Vej- og Trafikafdelingens kampagne Aarhus Cykelby.

Kommunen har undersøgt dæktrykket hos cyklisterne og fundet ud af, at næsten halvdelen af aarhusianerne cykler rundt med for lidt luft i dækkene.

Som et kuriosum kan undersøgelsen berette, at de kvindelige cyklister er overrepræsenterede i den slatne ende af statistikken. Og hvad man ikke har i ringene må man have i benene: Manglende dæktryk går nemlig ud over kraftoverførslen til vejen, og derfor føles cyklen tungere på bakkerne.

- Med de nye automatiske cykelpumper ude i byrummet håber vi på at langt flere aarhusianere regelmæssigt vil få pumpet deres cykler og dermed opnå en gevinst i form af en forbedret daglig cykeloplevelse på de aarhusianske cykelstier, siger Pablo Celis, som er projektleder for Aarhus Cykelby.