Publikum skrider fra fodbolden i Østjylland

Der er svigtende tilskuertal til Superligabold i Østjylland. AGF-direktøren vil investere

02:10

Klubberne har sovet i timen, og derfor er der faldende opbakning fra tilskuerpladserne til de østjyske Superligaklubber.

Sådan lyder analysen fra AGF-direktør Jacob Nielsen, der må konstatere en nedgang på knap otte procent sammenlignet med sidste sæson, hvis man måler tilskuertal for både hjemme- og udekampe.

- Klubberne investerer jo ikke længere, så der har været en laid back kultur, og den bliver vi ramt af nu. Og der skal investeres i infrastruktur for at følge med og for at konkurrere om børnefamilier og fans, der får ekstremt mange oplevelser tilbudt, siger Jacob Nielsen, der dog har konstateret en mindre fremgang på hjemmebane. 

Læs også Bossen og træneren gør status: Alt for meget stolpe ud

Det skyldes ifølge ham, at man netop er begyndt at investere millioner i at få børnefamilierne på stadion.

I Randers har de det samme problem – hvis ikke større.

- Det er lidt sørgeligt, at der ikke er flere, siger Randers FC-fan Claus Johansen, der var på plads i hjemmekampen mod Esbjerg, der i øvrigt blev tabt. 

Læs også Sidste chance: Sæt dit østjyske drømmehold for efteråret

Her er tilskuernedgangen hele 18,5 procent, og direktør Michael Gravgaard har tidligere været i medierne for at forsøge at få folk på stadion.

- Vi skal ud og have skabt nogle relationer til de mennesker, der er i Randers, så de får lyst til at interessere sig for Randers FC, siger Michael Gravgaard. 

Læs også AC Horsens satte kedelig rekord i nederlaget mod Viborg

Også AC Horsens har problemer. Her blev der for nylig registreret det laveste antal tilskuere i en hjemmekamp i klubbens Superliga-historie. Blot 1.044 tilskuere var mødt op.

Se hele indslaget i videoen øverst  i artiklen.