Psykolog: Film fra privathospital gør unge kvinder usikre

Anna Bjerre, leder af girltalk.dk, kritiserer Nygart Privathospital for i film at opfordre almindelige kvinder til at få foretaget kirurgiske indgreb

02:09

Det er helt forkert at opfordre kvinder, der ser almindelige ud, til at lægge sig under kniven for at få gjort noget ved sidebenene eller brysterne.

Det siger Anna Bjerre, psykolog og leder af girltalk.dk, efter det er kommet frem, hvordan Nygart Privathospital i film reklamerer for forskellige kirurgiske indgreb. Kritikken går på, at de kvindekroppe, der optræder i filmene, er helt normale. 

- Der er ingen tvivl om, at unge piger har en masse forestillinger om, hvordan deres krop skal se ud, og man kan sige, at det her bliver bare brænde på bålet for de piger, som i forvejen er enormt usikre på sig selv og deres krop, siger Anna Bjerre om filmene. 

Læs også Privathospital forarger med reklamefilm for fedtfrysning

Hun mener, det er særligt slemt, at det er almindelige kroppe, som filmene fokuserer på.

- Her er en massiv reklame, som går ud og peger i retning af, at en helt almindelig krop kan laves om, hvilket jo er sandt. Men jeg synes, det er vigtigt at understrege, at det, vi ser på den her video, er ikke kroppe, der er forkerte eller ualmindelige, siger Anna Bjerre.

Hun mener, at forældrene spiller en afgørende rolle.

- Jeg synes, at der er rigtig mange ting, vi kan gøre. En ting er selvfølgelig at tale med vores børn og unge om det. Jeg synes også, det er vigtigt, at vi kigger på os selv. Hvis jeg står foran spejlet og hiver i ting på min egen krop, som jeg kan være utilfreds med, så giver jeg et signal videre, siger Anna Bjerre.