Psykisk syge bryder tabuer på Smukfest

På Smukfest er indsatsen ’En af os’ til stede for at bryde tabuer om psykisk sygdom gennem samtaler med festivalens gæster

På Smukfest vil nogle festivalgæster stifte bekendtskab med kampagnen ’En af os’, som er sat i verden for at bryde tabuer og fordomme om psykisk sygdom.

Det er fjerde år i træk, at ”En af os”-kampagnen er til Smukfest. For glade og småfulde gæster er lette at komme i kontakt med.

- Vi får mange gange den der kommentar: ’hvor er de psykisk syge henne?’. Hvor vi så kan sige: ’Vi er lige her’, fortæller Louise Frederiksen, der tidligere har været psykisk syg.

Psykisk sygdom isolerer

En alvorlig følge af psykisk sygdom er, at de ramte isolerer sig. Det gør ofte lidelserne værre og derfor er en stor gruppe unge gået sammen for at støtte hinanden og komme ud i verden. En af dem er en ung mor, der blev ramt af en alvorlig depression, da hun mindst ventede det.

Det var også mødet med en af de andre unge i ”En af os”, der var med til at gøre Louise Frederiksen rask igen efter den svære depression.

Louise Frederiksen og hendes mand var igennem en hård kamp, da hun blev indlagt med en depression under en tidlig og besværet graviditet. Hun led af en sjælden graviditetssygdom og en svær depression.

-Jeg kastede rigtig meget op, og jeg havde rigtig meget kvalme. Jeg endte også med at kaste blod op,Jeg havde det rigtig, rigtig skidt. Da jeg havde det mest skidt, jamen, jeg kunne hverken læse eller skrive. Jeg fik sunget godnatsang, for at jeg kunne falde til ro om aftenen, fortæller Louise Frederiksen.

Men her to år senere er Louise Frederiksen rask. Hun har datteren Filippa på fire måneder. Og den unge mor er på Smukfest. Ikke for at feste, men for at være en del af kampagnen ”En af os”.

- Vi er sat i verden for at nedbryde fordomme og tabuer om psykisk sygdom, siger Sara Munk Nielsen, regional projektleder hos ”En af os”.

I videoen herover kan du se indslaget om Louise Frederiksen, der er på Smukfest med folkene fra "En af os".

Kalø Slotsruin vinter

playFrostvejr og solskin lokkede på vinterens koldeste dag

Parforhold kærester par mand og kone

Nedlukningen kan presse parforholdet: Her er fem gode råd til at passe på kærligheden

Covid19 corona indlagte

Første tilfælde af sydafrikansk coronavariant fundet i Danmark

coronatest coronavirus covid-19 test

Opfordring ser ud til at virke: Testcenter oplever igen stor efterspørgsel

Thomas Pedersen

Før lavede Thomas guidede gåture: Nu bliver han forpustet af at gå ud i sit køkken

regionshospital silkeborg

Patienter og personale evakueret på sygehus efter anmeldelse om røg