Psykiatrichef: En for stor opgave

De psykiatriske hospitaler er ikke gode nok til at sikre, at patienter ikke stikker af, indrømmer psykiatrichef efter fangeflugt i Risskov.

Torsdag aften stak to unge mænd af fra det psykiatriske hospital i Risskov ved først at smadre en dør til et kontor og derefter et vindue.

Direktør for Psykiatri og social i Region Midtjylland Gert Pilgaard Christensen indrømmer, at de psykiatriske hospitaler ikke er gode nok til at forhindre flugter.

- Vi skal både sikre vores patienter og passe på, at de ikke stikker af. Vi har et problem med den sidste del, siger han til TV 2 | Nyhederne.

Gert Pilgaard Christensen fortæller, at man ikke har været vant til, at patienterne flygter fra denne afdeling. Han mener, at der skal en omfattende ombygning til for at gøre afdelingen flugtsikker.

<b>En for stor opgave</b>
Ifølge Gert Pilgaard Christensen har systemet måske fået en for stor opgave med nogle af de patienter, der findes på de psykiatriske afdelinger.

- Inden for de seneste tre - fire år er patienterne blevet mere voldelige. Men hvis domstolene siger, at de skal have psykiatrisk behandling, så skal de jo være hos os. Vi har ikke noget valg.

Se mere i fredagens nyhedsudsendelser på TV 2 | ØSTJYLLAND.