Projektjungle uden effekt

Politikere har i årevis forsøgt at løse Gellerupparkens problemer gennem projekter. Men det er blevet til en projektjungle - og mange af projekterne er virkningsløse, siger institutionsledere og pædagoger.

Et af de projekter, der får kritik er det såkaldte Mentorprojekt. Her tilknyttes en voksen indvandrer eller flygtning en ung for at få ham på rette vej. Hos nærpolitiet kalder man mentorprojektet et skrivebordsprojekt og kan ikke se virkningen.Ordet projekt kan dække over sprogundervisning, jobtræning, anlæg af legepladser og forebyggelse af kriminalitet.

På TV 2 / ØSTJYLLANDS opfordring har kommunen regnet på, hvor mange kortvarige projekter, der eksisterer og hvor meget det koster. Resultatet lyder på 18 projekter til 7 milioner kroner.

I skolefritidsordningen Asgården i Gellerupparken har man udelukkende børn med udenlandsk baggrund. Leder Ditte Sletten synes, at kommunens projekter bærer præg af at være midlertidige, og man opfatter dem i institutionen som forstyrrende i det daglige arbejde. Hvis Ditte Sletten selv kunne bestemme, ville hun stoppe de midlertidige projekter og bruge penge til at købe en bus. Det ville have en blivende effekt, så man kunne køre børnene ud i det øvrige samfund og møde danske børn, forklarer Ditte Sletten.

Se TV 2 / ØSTJYLLAND tirsdag 19.30