Prognose: Fremgang til DF

Spår partiet flere stemmer til kommunalvalget

02:12

1 af 2

Kommunalvalget 2013 kan gå hen og blive et godt valg for Dansk Folkeparti.

Det viser en ny prognose foretaget af Altinget. Prognosen spår, at partiet vil opleve en markant fremgang i de østjyske kommuner.

På landsplan er der fremgang for Dansk Folkeparti, og hvis den tendens holder, kan partiet mønstre flere byrådsmedlemmer.

Mest markant forventes fremgangen at blive i Syddjurs, Silkeborg og Odder kommuner, hvor stemmeprocenten på partiet fordobles. I de fleste andre østjyske kommuner kan Dansk Folkeparti forvente en stigning på 50 procent af deres stemmetal i forhold til sidste valg.

- Hvis den siger vi går frem.. Hver eneste lille fremskridt er vi utrolig glade for, siger Jette Skive (DF), spidskandidat i Aarhus, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Det er, ligesom en gammel Venstre-mand sagde: Vi ligger lunt i svinget. Vi er meget ydmyge over for vælgerne, siger Niels Kallehave (DF), spidskandidat i Favrskov, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Her kan du se, hvor mange procent af stemmerne, at Dansk Folkeparti spås til at få ved kommunalvalget den 19. november - sammenlignet med 2009:

Kilde: Altinget.

Se et tv-indslag om Dansk Folkepartis fremgang øverst i artiklen.