Profiler forlader landsholdet

Otte østjyder dropper håndbold-landsholdet

De to SK Aarhus-spillere Maibritt Kviesgaard og Gitte Brøgger Led er fortid på landsholdet.

-  Vi er solidariske med spillerforeningen, og vi er derfor ikke længere en del af landsholdet, siger Gitte Brøgger Led til TV 2 | ØSTJYLLAND. 
 
Dansk Håndbold Forbund kræver at spillerne går 50% ned i løn, og det krav vil spillerne ikke imødekomme.

- Vi kan ikke gøre for, at DHF har lavet en dyr aftale med herrelandsholdet, det kan ikke være rimeligt, at det skal gå ud over os. Med den flotte fjerdeplads holdet fik ved EM på hjemmebane sidste år, mener jeg spillerne beviste, at der er et stort potentiale i holdet, siger Gitte Brøgger Led til TV 2 | ØSTJYLLAND.
 
Også landsholdspillerne i Randers HK er fortid på landsholdet.

- Jeg kan kun sige, at jeg bakker op om spillerforeningens beslutning, og ellers har jeg ikke yderligere kommentarer, siger Mie Augustesen fra Randers HK til TV 2 | ØSTJYLLAND
 
Bakker op om beslutning
Playmaker Berit Kristensen bekræfter overfor TV 2 | ØSTJYLLAND, at alle landsholdsspillerne i Randers HK alle er enige om at bakke op om spillerforeningens beslutning, om ikke at imødekomme udspillet fra DHF der kræver at spillerne accepterer en halvering af deres grundløn.  

- Jeg vil rigtig gerne spille på landsholdet, men jeg bakker om spillerforeningens beslutning, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Dermed er følgende spillere pt. ikke tilrådighed for det danske kvindelandshold:

Mette Melgaard, Mie Augustesen, Anne Sophie Okkels, Camilla Dalby, Gitte Aaen, Berit Kristensen alle Randers HK og Maibritt Kviesgaard og Gitte Brøgger Led SK Aarhus.