Professorer i bitter strid

Kollega beskylder professor Torben M. Andersen fra Aarhus Universitet for videnskabelig uredelighed.

En bitter strid om velfærdstal er nu havnet i Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed.

Mere end et år efter, at Velfærdskommissionen sluttede sit arbejde for regeringen, har økonomiprofessor ved Syddansk Universitet Christen Sørensen indbragt sin professorkollega ved Aarhus Universitet Torben M. Andersen og sekretariatsleder Lars Haagen Petersen for Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed (UVVU).

Torben M. Andersen var formand for Velfærdskommissionen og Lars Haagen Petersen var sekretariatsleder. I dag er han leder af sekretariatet i Det Økonomiske Råd.

Lige siden Velfærdskommissionen præsenterede sin endelige anbefalinger til regeringen i december 2005 har økonomiprofessor Christen Sørensen beklikket dele af beregningerne, som han mener indeholder 'afgørende fejl'.

Fagtidsskrifterne "Nationaløkonomisk Tidsskrift" og "Samfundsøkonomen" har beskæftiget sig med emnet, og Christen Sørensen er kommet til orde med sin kritik. Årsagen til, at han alligevel har bedt UVVU om at se på to konkrete artikler af økonomiprofessor Torben M. Andersen og sekretariatsleder Lars Haagen Petersen i de to tidsskrifter, er, at Christen Sørensen ikke kunne få optaget en duplik til Torben M. Andersen og Lars Haagen Petersens svar på Sørensens kritik.

Det er nu op til UVVU at finde ud af, hvem af de stridende parter, der har ret. /ritzau/