Problematiske gågade-fliser

Nyanlagt gågadestrækning allerede i stykker

Aarhus Kommunes nyanlagte gågadepromenade langs Åboulevarden og Immervad volder allerede kvaler.

Kun ca. to måneder efter indvielsen af det renoverede strøg til flere mio. kr. har en del af de nye granitfliser løsnet sig fra betonfundamentet og vipper, når man træder på dem, skriver jp.dk

Direktøren for Aarhus City Forening, Claus Bech, finder det »rigtigt ærgerligt«, at de nyanlagte gågadestrækninger allerede er delvist i stykker, og han sætter spørgsmålstegn ved, om kommunen anvender den rigtige granit.

- Der har været så mange problemer i midtbyen med gågadebelægningernes granitsten, at man er nødt til at spørge, om kvaliteten er god nok. Måske er det ikke kun et spørgsmål om tung trafik, siger Claus Bech.

Tung trafik

Et nyt kørespor i asfalt til tung trafik midt på gågadestrækningen langs Åboulevarden og Immervad skulle ellers løse problemet, og byrådet bevilgede sidste år ca. 3 mio. kr. til projektet.

Teknikrådmand Bünyamin Simsek (V) vil nu undersøge sagen  nærmere:

- Der kan være mange årsager til, at fliserne løsner sig. Nu undersøger vi, om det er et permanent eller enkeltstående problem. Jeg tror mest på det sidste, og så får vi udskiftet de ødelagte fliser. Men selvfølgelig er det ærgerligt, at der allerede er problemer, siger han.