Pris til børnehave

Om få dage bliver børnehaven Solbærkrogen på Djursland 50.000 kroner rigere. Institutionen har vundet en pris for det bedste naturprojekt.

Danmarks Naturfredningsforening, Hedeselskabet og Tipstjenesten har i samarbejde udskrevet en konkurrence til interesserede landet over. Idekonkurrencen under navnet "Vind naturoplevelser hvor du bor" fik tilsendt 242 projekter fra hele landet. Men det projekt, der sprang mest i øjnene, og som også fik tildelt førstepræmien var tilsyneladende ideoplægget fra børnehaven Solbærhaven i Nimtofte på Djursland.

Børnehavens ide går ud på, at lave et naturfordybelseshjørne på institutionens naturareal. Her skal der blandt andet være krible-krable-land, mudderpøl og anderledes planter og gevækster.

Vinderen af konkurrencen får 50.000 kroner til at realisere projektet. Pengene bliver overrakt til institutionens 30 børn og pædagoger i Naturfredningsforeningens lokaler i København på torsdag.

Der er yderligere to vindere af en præmie at finde i det østjyske. Merete Olesen i Ry har lavet en have, hvor det er lovligt at stjæle æbler. Og Andelssamfundet i Hjortshøj ved Århus vil genskabe to små søer og en lille botansik have med gratis adgang året rundt.