Prins Henrik åbnede udstilling

Tiltrængte indtægter til Fregatten Jylland

Prins Henrik gav tirsdag sin støtte til den økonomisk nødlidende Fregatten Jylland, da han åbnede udstillingen »Kunst på Fad«.

Udstillingen, der er et samarbejde mellem Fregatten Jylland og whiskyproducenten Glenfiddich, har til formål at samle penge ind til vedligeholdelse af Fregatten Jylland.

30 danske kunstnere har sagt ja til at udsmykke en stav fra et whiskyfad til fordel for Fregatten Jylland, heriblandt Ingvar Cronhammar, Michael Kvium, Leif Sylvester, Bjørn Nørgaard samt de forhenværende kulturministre Brian Mikkelsen og Uffe Elbæk.

Se: Prins Henrik på Fregatten

Hver kunstner har udsmykket en stav fra et fad med Glenfiddich-whisky. Alle værker udstilles i Øksnehallen i København og senere i Musikhuset i Aarhus, hvorefter de bortauktioneres til oktober på lauritz.com. Indtægterne går ubeskåret til Fregatten Jylland.

- Det har været en rigtig god dag for Fregatten Jylland, og det var en veloplagt prins Henrik, der stod for åbningen af udstillingen, siger Fregatten Jyllands direktør, Benno Blæsild.

Han anslår, at et par tusinde mennesker var med ved festlighederne ved åbningen af udstillingen tirsdag.

Fregatten Jylland har gennem flere år været støttet af Kulturarvstyrelsen med fire millioner kroner årligt, men sidste år halverede Kulturarvstyrelsen tilskuddet.

Se: Heick på Fregatten

Men selv om salget af kunstværker ventes at kunne give et tiltrængt bidrag til fregattens økonomi, løser det ikke de økonomiske problemer.

- Det økonomiske problem består i fuldt omfang, men jeg håber, at vi kan få en fornuftig dialog med politikerne efter sommerferien, når der skal forhandles finanslov for næste år, siger Benno Blæsild.

Han regner med at få besøg af embedsmænd fra Kulturministeriet efter sommerferien, hvor der bliver mulighed for en snak om fregattens lommesmerter.

Et pænt bidrag kom tirsdag, da Glenfiddich solgte cirka 200 af i alt 250 flasker specialfremstillet Fregatten Jylland-whisky.