Pressalit-fokus på socialt ansvar

Virksomheden nomineret til "Erhvervslivets Ridderkors"

Foto: Pressalit

Den østjyske producent af toiletsæder og hjælpemiddelløsninger, Pressalit i Ry, er blandt de nominerede til årets CSR People Prize, tidligere kendt som Netværksprisen eller Erhvervslivets Ridderkors.

Det er Virksomhedsforum for Socialt Ansvar (VFSA), der står bag prisen, som i år uddeles for tolvte gang. 106 virksomheder har i år kandideret til prisen, og det er det højeste antal nogensinde.

Dommerkomiteen bag prisen fremhæver Pressalit som en virksomhed, hvor socialt ansvar er en integreret del af virksomheden, hvor der tænkes nyt, og hvor ledelsen gør en stor indsats for at få den gode historie om det sociale engagement udbredt til offentligheden.

Det kan bl.a. ses på virksomhedens initiativer for at fremme mangfoldighed, som i praksis viser sig i form af mange ansatte med anden etnisk baggrund end dansk eller ansatte på særlige vilkår, eksempelvis i fleksjob. Og Pressalit har gennem årene sat mange tiltag i værk for at forbedre dagligdagen for medarbejderne og netop rumme ansatte, som har specielle behov, hedder det i en pressemeddelelse fra VFSA.

En aktiv organisering omkring arbejdsmiljø, sund og ernæringsrigtig kost, flere tilbud om motion samt en "fabrik i fabrikken" for psykisk syge er bare nogle af Pressalits initiativer. Men Pressalit engagerer sig også uden for virksomhedens egne rammer, bl.a. som hovedsponsor for Dansk Handicap Idræts Forbund.

Prisen uddeles i forbindelse med CSR Award 2011 29. september på Alsion i Sønderborg, hvor den tidligere amerikanske vicepræsident Al Gore bliver hovedtaler.