Pressalit-chef i DRs bestyrelse

Dan Boyter er nyt medlem af bestyrelsen

Kulturminister Marianne Jelved (R) har valgt at genudpege Michael Christiansen som DR's bestyrelsesformand for de næste fire år, og derudover har hun valgt Dan Boyter, der er direktør for Ry-virksomheden Pressalit Group, som fremstiller toiletsæder, til nyt medlem af bestyrelsen.

Det oplyser Kulturministeriet torsdag i en pressemeddelelse.

- DR står i en brydningstid og skal finde sin vej i en medievirkelighed, hvor flere og flere selv vælger, hvad de vil se, og hvornår de vil se det. Jeg har ved min genudpegning af Michael Christiansen lagt vægt på at skabe kontinuitet i formandskabet, siger Marianne Jelved om genvalget.

Den tidligere departementschef og direktør for Det Kongelige Teater har været formand for DR's bestyrelse siden 2008.

- Michael Christiansen har stor indsigt i DR's forhold, og han vil sammen med den øvrige bestyrelse kunne yde god sparring til DR's direktion, siger kulturministeren.

I samme omgang har kulturministeren udpeget direktør for Pressalit Group Dan Boyter og kommunikationsrådgiver Nanna Kalinka til nye medlemmer af bestyrelsen.

Det sker for at skabe fornyelse i bestyrelsen, siger ministeren.

Se: Underskud i Pressalit

- Nanna Kalinka Bjerke vil blandt andet kunne bidrage til bestyrelsens arbejde med sin mediemæssige indsigt, mens Dan Boyter vil kunne bidrage med sin erhvervsmæssige og kulturelle indsigt, siger Marianne Jelved.

De politiske partier har desuden udpeget seks medlemmer til den nye bestyrelse.

Her er valget faldet på: Trine Gregorius (S), der også bliver næstformand, Lars L. Nielsen (R), Line Barfod (EL), Torben Dalby Larsen (V), Ole Hyltoft (DF) og Dennis Nørmark (LA).

Bestyrelsens to sidste medlemmer udpeges 15. december af de fastansatte medarbejdere i DR.