Pres på regionen for at betale operation

Region Midtjylland afviser som den eneste region at betale for en operation af døvt barn fra Viby ved Århus. Det vækker politisk pres.

I 2006 fik døvfødte Magnus fra Viby en såkaldt CI-operation. Det er en operation, som giver døve en slags hørelse. Dengang var det almindeligt, at børn kun blev opereret på det ene øre, men Magnus mor valgte , at han skulle opereres på begge ører. Det foregik i Sverige, og Magnus mor, Mette Gammelby, betalte selv de 170.000 kroner, som operationen kostede.

Siden er det blevet almindelig praksis, at børn opereres på begge ører, og landets regioner minus Region Midtjylland har betalt den regning, som forældre til CI-opererede børn selv betalte i sin tid.

- Jeg synes, det er for dårligt, at regionen ikke betaler, som alle de andre regioner har gjort, siger Mette Gammelby til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ifølge landsforeningen for CI-operede børn er Mette Gammelby den eneste i Danmark, som ikke har fået refunderet barnets operation.

De Konservative og Dansk Folkeparti undrer sig. Begge partier meddeler til JP Århus, at de vil bede formanden for Regionsrådet, Bent Hansen (S) om at tage sagen op igen.