Præst: Friske elever om formiddagen

I Skanderborg Kommune foregår konfirmationsforberedelserne i skoletiden

02:00

1 af 2

I Skanderborg Kommune er konfirmationsforberedelserne for skoleeleverne i 7. klasse en del af skoletiden, og det glæder Heidi Torp, der er sognepræst.

TV 2 | ØSTJYLLAND har fredag beskrevet, hvordan det er forskelligt fra kommune til kommune, om konfirmationsforberedelsen er en del af skoletiden eller ej.

I Norddjurs Kommune går eleverne for eksempel til konfirmationsforberedelse efter skoletid, mens de kommende konfirmander i Skanderborg Kommune benytter skoletiden til at 'gå til præst.'

For eleverne på Morten Børups Skolen i Skanderborg foregår forberedelserne klokken 10 om formiddagen hver fredag i cirka syv måneder.

Friske og glade elever

- Det er et skønt tidspunkt, hvor jeg får en flok friske og glade unge mennesker ind ad døren, siger Heidi Torp, der er sognepræst i Skanderborg.

Hun har tidligere prøvet at undervise konfirmander om eftermiddagen, og hun er glad for, at det nu foregår tidligere på dagen.

Konfirmation: Sådan er det i din kommune

- I forhold til om eftermiddagen, hvor de måske først kommer klokken 15-15.30, er det nogle helt andre børn, siger Heidi Torp.

Og står det til skoleeleverne, så foretrækker de også, at konfirmationsforberedelserne ikke ligger efter skoletid.

- Det ville jeg være virkelig træt af. Jeg synes allerede, at vi har nok tid i skolen, og mere tid ville bare blive for meget, siger Emil Schneider Nielsen, der går i 7. klasse i Skanderborg.

Som udgangspunkt er konfirmationsforberedelsen obligatorisk for alle elever i Skanderborg også for elever, der ikke skal konfirmeres.

I videoen øverst på siden kan du se mere om konfirmanderne i Skanderborg.

Herunder kan du se mere om konfirmationsforberedelserne i Norddjurs, der altså foregår om eftermiddagen.