Power-piger undgår opgør

Triatleter mødes ikke i Aarhus

Den danske borgerkrig er aflyst. Landets tre bedste kvindelige triatleter kommer alligevel ikke til at afgøre, hvem der kan smykke sig med titlen som Danmarks triatlon-dronning efter KMD Challenge Aarhus til juni.

- I år passer det ikke så godt for mig at køre Challenge Aarhus. Mit fokus i år er på løb i USA og verdensmesterskabet på den halve jernmandsdistance i Las Vegas. Det er løb, jeg forpligtede mig til at deltage i først på året. Men jeg ser virkelig frem til at køre løb i Danmark igen, og det kunne muligvis blive næste år, lyder det fra OL-deltageren Helle Frederiksen, der siden London-legene har haft stor succes med at konkurrere på de længere triatlon-konkurrencer.

Siden den olympiske flamme i London blev slukket, er der tændt tre kraftigt lysende stjerner på den danske triatlon-himmel. Alle tre kvinder, der dominerer og vinder løb på enten den halve eller hele jernmandsdistance.

Alle tre har for alvor slået deres navne fast blandt verdenseliten og har løftet arven fra de mandlige, nu pensionerede stjerner, Rasmus Henning og Torbjørn Sindballe.

Har tidligere vundet i Aarhus

Ud over Helle Frederiksen drejer det sig om Michelle Vesterby samt Camilla Pedersen. Michelle Vesterby ligger pt. nummer 11 på verdensranglisten og er på sikker kurs mod en startplads ved VM på Hawaii, hvor midtjyden med rødder i Herning sidste år debuterede med en stærk 12.-plads.

Samme år vandt hun Lanzarote Ironman, mens 2013 blandt andet har budt på en podieplacering i det stærkt besatte oliesheik-løb Abu Dhabi Triathlon.

Camilla Pedersen, der bor og træner i Esbjerg, er netop blevet omfavnet af energidrik-giganten Red Bull, der i forvejen sponsorerer verdensstjerner som Lindsay Vonn og vovehalsen Felix Baumgartner. I 2013 har hun to gange fightet sig på podiet ved internationale triatlon-løb. Tidligere har hun vundet blandt andet Challenge Copenhagen og Challenge Aarhus.

Internt opgør udsat

Tidligere så det ud til, at de tre kvindelige fyrtårne kom til at krydse klinger under den halve jernmand, KMD Challenge Aarhus, der finder sted den 23. juni. Det interne opgør er dog indtil videre udsat.

- Jeg ved endnu ikke, om jeg stiller op i Århus, lyder det fra Michelle Vesterby, der bygger sæsonen op om det store mål, som er VM på Hawaii.

- Jeg har været rigtig træt efter mine sidste stævner og kroppen har muligvis brug for mere hvile. Men nu må vi se, om det kan lykkes.

Ikke en fair konkurrence

Som specialist på den længste distance, jernmanden, ser Michelle Vesterby dog ikke stævnet i Aarhus som en fair konkurrence.

- Der er ingen tvivl om, at jeg ville få bank! Jeg er slet ikke hurtig nok på en halv ironman i forhold til de andre to. Men vil de møde mig på en ironman, er jeg selvfølgelig klar.

Som specialist i OL-distancen mener Helle Frederiksen ikke, at hun rivaliserer med de to andre piger, der begge går efter at komme med til VM på Hawaii til oktober. Også selv om Struer-pigen Helle Frederiksen i år har haft stor succes i de længere løb. Blandt andet med en sejr i Ironman 70.3 San Juan.

- Jeg ser frem til mødet mellem de to på Hawaii, som mange andre også gør. Rivalisering på dette niveau er fantastisk for vores sport, og bringer det bedste frem i os som atleter, siger Helle Frederiksen.

FAKTA:

Halv jernmand: 1,9 km svømning, 90 km cykling og 21,1 km løb.

Hel jernmand: 3,8 km svømning, 180 km cykling og 42,195 km løb.

Olympisk triatlon: 1,5 km svømning, 40 km cykling og 10 km løb.