Poul viser rundt på Besættelsesmuseet: Var 13 år da tyskerne kom

Poul Boye Larsen har vist rundt på Besættelsesmuseet i Aarhus i 20 år. I dag, søndag var museet åben for sidste gang, inden det skal gennemgå en større renovering

Poul Boye Larsen ved mere end de fleste om tyskernes besættelse af Danmark under krigen. Han fylder nemlig 91 til april og var 13 år gammel, da tyskerne besatte landet under 2. verdenskrig.

Faktisk så blev Poul Boye Larsen 13 år den 9. april 1940, samme dag som tyskerne kom til Danmark.

- Så kom alle de her lavtgående fly, hvor vi kunne vinke til piloterne og se, at der var hagekors på. Så råbte jeg, det er Hitler, der vil op og ønske mig tillykke, det var det altså ikke, siger Poul Boye Larsen.

I 20 år har Poul Boye Larsen vist rundt på Besættelesmuseet i Aarhus. Han fyldte 13 år den dag, tyskerne besatte Danmark under Anden Verdenskrig.
I 20 år har Poul Boye Larsen vist rundt på Besættelesmuseet i Aarhus. Han fyldte 13 år den dag, tyskerne besatte Danmark under Anden Verdenskrig.

De seneste 20 år har han som frivillig på Besættelsesmuseet i Aarhus vist interesseret rundt og fortalt om de mange udstillinger, der viser, hvordan livet var under den tyske besættelse.

- Interessen er egentlig meget god. Vi har et rimeligt besøgstal af sådan et museum at være, for det er jo noget tid siden, siger Poul Boye Hansen. 

quote Tænk hvis det skulle ske igen, at man ikke har sin frihed. Frihed det er ikke bare noget man har, det er noget man skal arbejde for

Poul Boye Larsen, frivillig ved Besættelsesmuseet i Aarhus

Selvom besættelsen fandt sted for mange årtier siden, så mener Poul Boye Larsen, at det er vigtigt, at man fortsat bliver ved med at fortælle om det, også til de yngre generationer.

- Tænk hvis det skulle ske igen, at man ikke har sin frihed. Frihed det er ikke bare noget man har, det er noget man skal arbejde for, siger, siger Poul Boye Larsen.

Søndag var sidste chance for at se museet

Normalt besøger mellem 15 og 20 personer museet, men søndag var omkring 100 personer forbi det aarhusianske museum, det var nemlig sidste chance for at besøge Besættelsesmuseet, der nu skal renoveres. 

Et helt nyrenoveret Besættelsesmuseum skal åbne i Aarhus i april 2020, til den tid vil det være 80-året for besættelsen og 75-året for befrielsen.

Det renoverede museum kommer til at åbne i de bygninger, som under besættelsen var hovedkvarter for det tyske sikkerhedspoliti. Det er også her det nuværende museum i dag ligger. Derfor lukker museet fra i dag og indtil åbningen i 2020.

Politibil

Indbrud endte i vild biljagt

Gellerup boligblok

Ny ghettoliste offentliggjort: To er taget af listen

Anders Kühnau

Udvalg vil lukke gymnasium

Henrik Ullum

playNy direktør i SSI advarer: Julen kan blive epidemiens største udfordring

kløvedal

playKløvedals ejendom solgt med klækkelig rabat

Untitled collage (7)

playBorgere skal vælge mellem pest eller kolera som nabo