Post Nord om ødelagte postkasser: - Vi er kede af det

Postkasser i Østjylland sprængt i stykker

Billedet her er blevet delt i den offentlige Facebook-gruppe 8620 Kjellerup. Foto: Tina Bjerre Tørring via Facebook

Det er en tradition at spise kransekage og drikke champagne nytårsaften. Det er desværre også en tradition, at Post Nords montører må på gaden for at reparere eller udskifte de røde postkasser efter nytår.

Som billedet øverst i artiklen viser, kan dagene mellem jul og nytår gå hårdt ud over Post Nords postkasser, og postkasserne på billedet er langt fra de eneste østjyske postkasser, der er blevet udsat for hærværk.

Læs også VIDEO: Skræmte unge må løbe fra heftigt, defekt batteri

Post Nord: Det er beklageligt

Post Nord har endnu ikke et overblik over, hvor mange af de cirka 725 postkasser i TV2 ØSTJYLLANDs sendeområde, der er blevet halvt eller helt ødelagt nytårsaften, men en ting er sikkert: Hærværk går ud over kundernes breve.

- Vi er rigtig kede af, at vores kunders breve blive ramt. Det er beklageligt. Vi ønsker, at man kan benytte vores postkasser og vide, at brevene kommer frem, og vores primære bekymring er, at vores kunders breve kan risikere at gå op i røg, siger driftschef hos Post Nord Lene Reipuert til TV2 ØSTJYLLAND.

Det oprindelige opslag i Facebook-gruppen 8620 Kjellerup

Hvert år bliver omkring halvdelen af Post Nords i alt cirka 5.800 postkasser sikret, så der kun kan komme breve på 1,4 centimeter ind gennem postkasserne mellem den 21. december og den 3. januar.

Det er ikke tilfældigt hvilke postkasser, der sikres - det sker ud fra erfaringer fra tidligere år.

Læs også Brandfolk beskudt med raketter: - Man kaster sig og håber på det bedste

Det koster Post Nord omkring 5.000-6.000 kroner at udskifte en postkasse, men det er dog en mindre del af de postkasser, der bliver udsat for hærværk, der skal udskiftes helt.

Der går en uges tid endnu, før Post Nord har et samlet overblik over, hvor mange postkasser der er blevet udsat for hærværk ved årsskiftet, men sidste år blev omkring 100 postkasser udsat for hærværk omkring nytår.

- Det, vi kan se, er, at antallet er faldende. Det er positivt, men 100 ødelagte postkasser er 100 for mange, lyder det fra Lene Reipuert.

Post Nord oplyser, at samtlige tilfælde af hærværk bliver meldt til politiet.

00:37

VIDEO: Sådan så det ud: Flot nytårshimmel over Aarhus

Luk video