Populær ø slog besøgsrekord i påsken

Gæsterne strømmede til den bilfri ø i Kattegat i påsken i et sådant omfang at det satte rekord.

Den lille Kattegatø måler knapt 4 kilometer fra den ene ende til den anden og har 111 beboere.

Hyggeligt ser det ud, når man fra færgen får det første glimt af Tunø: Grønne toppe, udbredte marker, høje skrænter og enkelte huse. 

Og det også da også en udsigt, som masser af besøgende hvert år nyder, når de tager på påskeferie på den lille Kattegatø. I år var det imidlertid rekordmange, som tog turen fra Hov og over til den lille ø i Kattegat. Det viser tal, TV2 ØSTJYLLAND har fået af Tunøfærgens færgekontor. 

Normalt er det gennemsnitligt i omegnen af 500 passagerer, som i påskedagene tager færgen til Tunø. I år tog 1102 personer turen. 

Det glæder man siger over hos Turistsamarbejdet Kystlandet, der er et samarbejde mellem Visit Odder og Visit Horsens. 

- Resultatet i år er markant bedre end de foregående år. Vi er meget tilfredse!, lyder det fra kommunikationsmedarbejder i Kystlandet Lars Haslev. 

Færgen er Tunøs livsnerve og forbindelsen til fastlandet. Hver gang færgen ankommer til øen, er der livlig trafik på den lille havn.  Foto: Morten Rasmussen

En lille skole

Den lille ø i Kattegat har ifølge Danmarks Statistik til daglig 111 beboere - øboerne selv mener snarere, der er tale om 79. De fastboende bor primært i Tunø By, hvor også øens købmandsforretning, kroen og spisestedet Mejeriet ligger.  

Læs også Rene har lige købt hus på Samsø: Nu får en solcellepark ham til at fortryde

Øen har sin egen skole, som dog har et meget beskedent elevtal. Ifølge Jyllands-Posten er der lige nu 12 børnefamilier med sammenlagt 12 børn på øen. Kun fire af børnene går på Tunø Skole, mens to bliver passet i daginstitutionen børnehuset. Flere af øens øvrige børn bliver passet og undervist hjemme.

UDVIKLINGEN I FOLKETAL PÅ ØSTJYSKE ØER 1901-2019

Udover de fastboende, er der på Tunø tre sommerhusområder. Dog har store dele af øen siden 1965 været fredet, hvilket blandt andet betyder, at der ikke må bygges flere end de eksisterende 80 sommerhuse. 

Hver sommer i juli byder Tunø op til festival.

09:23

VIDEO: Tunø inviterer årligt til festival. Her et indslag fra festivalen sidste år. 

Luk video