Pontoppidan-eksperter samles i Randers

Danske og udenlandske Pontoppidan-forskere mødes til sommer på Randers Statsskole.

De danske og udenlandske Pontoppidan-forskere mødes på Randers Statsskole.

En række danske og udenlandske Pontoppidan-forskere samles i begyndelsen af juni i Randers, hvor de deltager i et Pontoppidan-symposium, der er arrangeret i anledning af 150-året for forfatterens fødsel. Det skriver Randers Amtsavis.

Randers Statsskole, hvor Henrik Pontoppidan har gået i skole, lægger rammer til konferencen, der har titlen Europæeren Pontoppidan.

- Hensigten er at sætte dette danske forfatterskab i international belysning, siger Pontoppidan-forskeren, cand.mag. Flemming Behrendt, der bor i Nantes i det nordvestlige Frankrig.

Et af Pontoppidans vigtigste værker er "Lykke-Per", en stor udviklingsroman, som forskere placerer i den tunge vægtklasse af europæisk litteratur. På niveau med Dostojevskij og Thomas Mann.

Borgmester Henning Jensen Nyhuus (S) giver symposiet det officielle stempel. Han byder byder velkommen og er vært ved en frokost for deltagerne. Desuden optræder Ghita Nørby på gallaaftenen fredag 8. juni i statsskolens festsal. Såvel dette arrangement som symposiet er åbent for interesserede.

Arrangør er Pontoppidan Selskabet i samarbejde med Roskilde Universitetscenter og Syddansk Universitet.