Polsk patient kan endelig forlade Århus

Polske Marcin Wosniak var strandet på Århus Sygehus i ti uger, fordi ingen ville tage ansvar for hans ulykke og genoptræning. Nu sker der endelig noget.

I knap 10 uger har 25-årige Marcin Wosniak været fanget på Århus sygehus. Han er lam, efter han kørte galt i arbejdstiden den 23. juni.

Siden ulykken har han drømt om at komme hjem til Polen. Men bureaukrati og forviklinger om, hvem der reelt var hans arbejdsgiver og dermed også hvem, der skal betale for hans hjemtransport og sygehusbehandling, har betydet, at han ikke har kunne forlade Århus Sygehus.

Men tirsdag skete der endelig noget: Marcin Wosniak blev flyttet fra Århus Sygehus til Rigshospitalets rehabiliteringsenhed i Hornbæk.

Dermed får han mulighed for at lære, hvordan han kan bruge de få kræfter, han har i armene, til blandt andet at skære sin mad ud og flytte sig fra en seng til en kørestol.

- Jeg er glad for at jeg nu kan blive genoptrænet. Nu håber jeg bare at jeg snart får mulighed for at komme hjem til Polen, hvor min familie og alle mine venner er, siger Marcin Wosniak.

Hvornår Marcin Wosniak kan komme hjem til Polen er endnu uvidst.