Politikerne vakler ikke

Stadig solidt flertal bag skolelukninger

03:13

1 af 2

Børn, forældre og lærere på fem lukningstruede skoler i Randers Kommune skal ikke gøre sig de store forhåbninger om, at beslutningen om at nedlægge skolerne bliver lavet om.

I den seneste tid har der ellers være en heftig debat om skolelukningerne, og det er føget med beskyldninger på kryds og tværs af byrådssalen.

Det er Socialdemokraterne, Venstre og Dansk Folkeparti, der står bag beslutningen om at lukke de fem skoler. Selv om aftalen i øjeblikket er i offentlig høring, er der ikke meget, der tyder på, at den bliver ændret markant.

- Man skal holde fest - meget fast - i udgangspunktet. Vi har fremlagt en plan, som vi er enige om, og som vi tror på, siger det socialdemokratiske byrådsmedlem og tidligere borgmester Henning Jensen Nyhuus til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Henning Jensen Nyhuus bakkes op af Venstres Anders Buhl-Christensen. Ifølge ham er det nødvendigt at lukke de fem skoler for at kunne give kommunens folkeskoler et generelt løft:

- Det, der skaber grundlaget for at skabe et bedre provenu, det er, at vi ikke har så mange bygninger og så mange mursten, vi skal vedligeholde og holde drift i. Det er det, der gør, at vi får frigivet nogle millioner kroner til at drive en bedre folkeskole. Det er meget svært at forestille, at det skulle føre til ændringer i det her punkt, siger Anders Buhl Christensen.

Nedenfor kan du se interviews med de centrale aktører for partierne bag skolelukningerne:

Henning Jensen Nyhuus (S): Debat på for lavt et plan

Anders Buhl-Christensen (V): Vil skabe en bedre folkeskole

Frank Nørgaard (DF): - Vi lytter til argumenterne