- Politikerne er nødt til at lytte

Larmende demonstration mod lukninger

01:05

1 af 2

Det bliver med både grydelåg og fløjter som våben, når forældre, elever og andre borgere i dag demonstrerer mod de kommende skolelukninger i Randers Kommune.

Høringsperioden for skolelukningerne slutter netop i dag, og derfor vil demonstrationen foregå samtidig med, at politikerne afholder byrådsmøde. Her vil netop lukningerne være på dagsordenen.

Inden byrådsmødet er gruppen af utilfredse borgere også parat til at overrække mere end 3.000 underskrifter til borgmester Claus Omann Jensen (V).

Trine Christensen, som er ansvarlig for underskriftsindsamlingen, fortæller, at larmen og underskrifterne udtryk for en ligeså larmende utilfredshed:

- Vi er mange utilfredse borgere, som gerne vil have medbestemmelse og indflydelse på vores demokrati og på den her betydning, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Politikerne bliver nødt til lytte til os. De arbejder for os. Det er os, der er deres arbejdsgivere.

I forbindelse med høringsperioden har Randers Kommune afholdt en række borgermøder i de områder, som bliver berørt af skolelukningerne.

Det er de fem skoler - Hadsundvejens Skole, Rytterskolen, Vorup Skole, Nyvangsskolen og Gjerlev-Enslev Skole - som står til at lukke.

Hør et interview med Trine Christensen øverst på siden, hvor hun fortæller, hvorfor forældrene fortsætter med at demonstrere.